De tacksamma tranbären

Earth Controls noggrant utvalda ekologiska tranbär från Kanada har en sötsyrlig smak och en vacker, röd färg som ger de flesta sallader ett visuellt lyft. Tranbär gör en enorm skillnad för dig när du vill skämma bort familjen med läcker sallad på nolltid. Vill du veta mer om alla våra ekologiska produkter? Klicka här.

EC-about.jpg

Naturlig odling

Från det att tranbärsbusken planteras tills att den är klar för skörd tar det tre år, men i gengäld kan man skörda plantan i cirka hundra år. Tranbär odlas av två skäl: I första hand för produktion av tranbärsjuice och i andra hand för produktion av de torkade, ätbara tranbären. Därmed är skörden fullt utnyttjad. Tranbärsbuskar växer i myrliknande områden och när de ska skördas på hösten översvämmas fälten med vatten. Dagen efter skörden används speciella maskiner, en slags visp, för att få de färska röda tranbären att flyta upp till ytan.

EC-cranberries-1080x600.jpg

Skonsam bearbetning

Efter skörden fryses bären i ca tre månader före extraktion av bärsaften till juice- och safttillverkning. Tranbären sötas därefter med rörsocker, vilket ger en bättre smakbalans till den naturliga, karakteristiska syrligheten. Slutligen torkas de försiktigt i ugnen så att de får den mjuka men torkade konsistensen som vi igen från påsarna.

EC-cranberries-salat.jpg

Enkel tillredning

Den sötsyrliga smaken gör torkade tranbär till ett läckert snacks direkt ur påsen, medan den vackra, mörkröda färgen ger både sallader, kakor och bakverk ett lyft. Avnjut torkade tranbär i de hembakta småkakor eller som topping på rödkålssallad, pastasallad eller en klassisk grön sommarsallader.

Hitta din favorit