Krispiga och söta mandlar

Earth Controls mandlar är noggrant utvalda från USA där det varma klimatet ger dem optimala tillväxtförhållanden. Användningsområdena för dessa krispiga och söta mandlar är i det närmaste oändliga. Mandlar kan till exempel ge frukosten ett lyft och passar även perfekt som ett naturligt snacks för både stora och små.

EC-almond-tree.jpg

Så odlas mandlar

Mandelträdet är ett mindre lövträd som blir produktivt och bär frukt efter 5 år. På våren blommar trädet med skirt rosa blommor och 7–8 månader efter blomningen mognar frukten.

Mandlar är i princip inte någon nöt, utan fröet i en stenfrukt som har ett grågrönt ludet skal. Inuti stenfrukten finns det bruna hårda skalet som du är van vid från de mandlar vi köper till jul.

EC-almonds-roasted.jpg

Mandeln blommar under våren

Mandlar har en blomningsperiod under vårmånaderna och skördas i början av hösten, när de gröna skalen har blivit bruna.

Mandlarna skördas genom att trädet skakas, sedan ligger mandlarna i sitt skal i en vecka eller så innan de samlas ihop. All jord sköljs bort och sedan avlägsnas skalen innan mandlarna förpackas i påsar.

EC-almon-recipe.jpg

Smakfullt i maten

Gör mandlar till en naturlig del av frukostbordet. Earth Controls mandlar passar extra bra som topping på yoghurt, fil, flingor eller i din hemlagade müsli.

Du kan också avnjuta mandlar direkt ur påsen som ett naturligt krispigt snacks – eller lägga lite i barnens matsäck.

Hitta din favorit