Favoriten cashewnötter

Earth Controls noggrant utvalda cashewnötter kommer huvudsakligen från Vietnam eller Indien. Indiens och Vietnamns varma klimat ger cashewträden optimala tillväxtförhållanden och de är därför några av världens främsta producenter av cashewnötter. Cashewnötter är favoriter för både stora och små tack vare sin milda, mjuk och utsökta smak. De passar bra som ett snacks direkt ur påsen eller som en topping på läckra sallader av alla de slag. I Earth Controls sortiment hittar du även ekologiska cashewnötter. Läs mer om våra ekologiska produkter här.

EC-cashew-600x1080.jpg

Så odlas cashewnöten

Cashewträdet härstammar från Västindien, men odlas som fruktträd överallt i tropikerna. Framförallt i Sydostasien och Östafrika är cashewträdet en vanlig nyttoväxt.

Cashewnöten växer på ett träd som kan bli blir upp till 20 meter högt. Efter blomningen sväller fruktstjälken upp och bildar det som kallas cashewäpplet. Den njurformade nöten växer direkt på cashewäpplet, som en stjälk. Varje stjälk innehåller ett frö – det vill säga en cashewnöt. 

Cashew-EC-nuts.jpg

Skonsam bearbetning

Det kräver en del av att få cashewnöten ur skalet eftersom det innehåller en svart och klibbig olja som kräver manuell skalning. Samtidigt är det viktigt att händer och hud skyddas från oljan som annars kan vara irriterande. Våra leverantörer av cashewnötter är antingen Fairtrade- eller Sedex-certifierade, vilket bidrar till att säkerställa rimliga arbetsvillkor för lokalbefolkningen som arbetar med skalningen. Vi har även själva besökt våra leverantörer och valt ut dem som har höga etiska standarder och tar socialt ansvar.

EC-cashew-salat.jpg

Enkel tillredning

Avnjut våra torrostade cashewnötter direkt ur påsen som ett naturligt snacks – eller toppa dina sallader med våra cashewnötter naturell.

Cashewnötter ger en god krydda i dagens gröna måltider med en naturlig, smakrik topping eller är sugen på ett litet gott snacks mellan måltiderna.

Vårt sortiment