De mångsidiga aprikoserna

Earth Controls soltorkade aprikoser är noggrant utvalda vilket gör att de är utsökta, saftiga munsbitar med en fin gul färg och dessutom har en smak som är perfekt söt-syrlig. Frågar du oss är det något av det närmaste naturen kommer till vingummi.

Aprikoser är goda i matlagning och bakning, till müsli, gröt och efterrätter. Våra soltorkade aprikoser är ett perfekt sött och naturligt snacks som kan avnjutas direkt ur påsen.

EC-abricot-trees.jpg

Soltorkade aprikoser från Turkiet

Våra soltorkade aprikoser kommer från Turkiet, där de har optimala odlingsförhållanden tack vare det varma klimatet vid Medelhavet.

Aprikosen är en stenfrukt som växer på träd. De vackra aprikosträden blommar i mars, och de färska aprikoserna skördas i juli. Däremellan är aprikosträden i vila för att sen blomma på nytt i mars.

EC-abricot3-1080x600.jpg

Efter skörden

Efter skörden kärnas de färska, solmogna aprikoserna ur och soltorkas. Aprikoserna sorteras manuellt flera gånger under processen för att säkerställa en hög kvalitet.

Våra aprikoser svavlas av två skäl – både för att det tradition i Turkiet där våra aprikoser kommer ifrån, för att bevara den vackra orangegula färgen behålls, men även för att säkerställa en längre hållbarhet hos de torkade aprikoserna.

Våra aprikoser uppfyller givetvis gränsvärdena för svaveldioxid i förhållande till gällande lagstiftning. Föredrar du osvavlade aprikoser bör du köpa de ekologiska. 

EC-abricot-salat.jpg

Perfekt komplement till måltiden

Avnjut aprikoser som ett utsökt naturligt snacks direkt ur påsen. Aprikoser är söt och lättäten och är det perfekta komplementet till en rad olika måltider.

Du kan även använda de soltorkade aprikoserna i grytor från Mellanöstern och de passar även bra i matiga sallader som couscous- eller bulgursallad. Aprikoser passar också bra i lunchlådan och i hembakat bröd.

Våra aprikoser